2023 AKCIÓ: MINDEN TERMÉKRE -30%

KÖRNYEZETVÉDELEM

Egy lánc = egy fa

A Föld légkörének hőmérséklete valószínűleg gyorsabban emelkedik, mint eddig bármikor. Ezzel együtt változik az éghajlat, kiszámíthatatlanabb az időjárás, és a természet is gyorsabban változik, mit ahogy a vadon élő állatok vagy az emberek alkalmazkodni tudnának. 

A globális felmelegedés egyik fő oka az, hogy az ipari civilizáció kezdete óta eltűnt a Föld erdeinek kétharmada, a megmaradt erdőségek pedig már nem képesek megkötni az emberi tevékenység által kibocsátott szén-dioxid mennyiséget. 

A klímaváltozás mindenkit érint. Ha megállítani nem is tudjuk, megpróbáljuk lassítani, vagy tenni valamit a környezetért, ami visszaállít valamit a veszteségekből. Ezért döntöttünk úgy, hogy minden egyes eladott termék után egy fa ültetésével járulunk hozzá a fenntartható jövő kialakításához. 

 

 

Miért pont fa?

A fák segítenek megtisztítani a levegőt, a fotoszintézis során oxigént bocsátanak ki, de a szállópor és a füst koncentrációjának csökkentésében is részt vesznek. 
A fák kulcsszerepet játszanak az esővíz megkötésében és az olyan természeti katasztrófák kockázatának csökkentésében, mint az árvizek és a földcsuszamlások.
A fák számos élőlénynek adnak otthont: egyetlen fa akár több száz rovar- gomba-, moha-, emlős- és növényfaj otthona is lehet, attól függően, hogy milyen táplálékra vagy menedékre van szükségük. 

Minden eladott termék után ültetünk egy fát a nevedben, amit a faültetéssel foglalkozó non-profit OneTreePlanted.org-on keresztül valósítunk meg. 

 

 

Egy lánc = virág 

A Cliffchains termékek eladása után nemcsak egy fával járulsz hozzá a környezetvédelemhez, hanem te is kapsz néhány egynyári növényt, hiszen a nyakláncok csomagolása magpapírból készül. Ha elülteted, a papír biológiailag lebomlik, a magokból pedig virágok kelnek ki, így nálunk a csomagolás nem hulladékká, hanem a körforgásos gazdaság részévé válik. 

 #NatureofChange