2023 AKCIÓ: MINDEN TERMÉKRE -30%

Téli kirándulástippek

Kapj fel egy kabátot és irány a természet!

 

Ha tél, akkor a legtöbb embernek a csontig hatoló hideg és a rövid nappalok jutnak az eszébe. Pedig nem kell minden hétvégét bekuckózva otthon, filmeket nézve tölteni. A téli évszaknak is van megannyi bája, amit érdemes a szabadban megélni. Bizonyíték képpen összegyűjtöttük nektek a kedvenc kirándulóhelyeinket.

 

1. Zsivány-sziklák (Dobogókő)

  Dobogókő környéke télen, szinte egy Disney mesét igéző élmény. A havas fák között sétálva az ember teljesen ki tud kapcsolni. A Zsivány-sziklák Dobogókő és Pilisszentkereszt felől is könnyen megközelíthető. A 25-30 méter magas, vulkanikus eredetű kolosszeumokhoz az országos kéktúra jelzései vezetik a túrázókat. A rövid, kellemes terepúton végigvonuló túra tökéletes minden korosztálynak.

   

   2. Teve-szikla (Pilisborosjenő)

  Mivel Pilisborosjenő alig 30 percre található Budapesttől, ezért mi gyakran megfordulunk a Teve-szikla környékén. A különleges sziklaformációk behavazva még utópisztikusabb látványt nyújtanak. A parkolótól indulva egy laza, 15 perces sétával, elenyésző szintkülönbséggel érhető el. Ha tetszett a Blade Runner 2049, akkor mindenképpen látogass el ide. 

   

   3. Őrtorony Kilátó (Tihany)

  Fekete Istvánnak nem hiába van annyi regénye, ami a Balatonnál játszódik. Számunkra is az egyik legkedvesebb hely a hideg évszakban, hiszen a téli tájat látva akaratlanul is elönti az embert egy ambivalens érzés. Ezért ha te se szeretnéd télen mellőzni a Balatont, akkor a tihanyi Őrtorony Kilátó egy könnyed program. Az Apáti templomromtól egy sima 20-30 perces séta mire elérkezünk az egész évben látogatható, három emeletes építményhez. A kilátóba felérve káprázatos látvány borul elénk. Láthatjuk a Külső- és Belső-tavat, Balatonfüredet és a Balatont. Ha pedig az időjárás kedvező, akkor kivehető Siófok, de még a Kőröshegyi völgyhíd is.

   

  4. Csobánc vára (Gyulakeszi)

   Gyulakeszi nem csak Magyarország legjobb velőspirítósáról híres, de itt található a csobánci vár is. Mint már írtuk a téli Balaton az egyik kedvenc kirándulóhelyünk, ezért a várig tartó egy órás sétaút megér egy misét. A pincesorok között néha-néha előbukkannak a Káli-medence szépségei. Maga a Balaton nem annyira látványos, mint egy badacsonyi túra alkalmával, de a csúcsra érve így is káprázatos panoráma fogadja a túrázókat. Ráadásul, ha úgy készültök, akkor a vár környékén még tűzgyújtásra és sütögetésre is van lehetőség.

    

   Ne tartson vissza a hideg levegő, öltözz rétegesen, kapj fel egy Cliffchains nyakláncot és irány a természet! Ha a túrázásig tartó úton szeretnél átszellemülni, akkor hallgasd meg a Cliffchians Úton playlistjét Spotify-on, amit itt tudsz elérni: Úton.