BLACK FRIDAY: MINDEN TERMÉKRE -50%

Ha már nem látod az emberektől az erdőt

Top 3 eldugott kirándulóhely

Szeretsz kirándulni, de néha azon kapod magad túrázás közben, hogy több az ember, mint egy Beton Hofi koncerten? Ha te is inkább azért mész ki a természetbe, hogy szellőztesd a fejed, akkor van egy jó hírünk! Mivel mi is tapasztaltuk a populáris (ettől függetlenül csodálatos), magyarországi kirándulóhelyeken, hogy rengetegen vannak mindig, így elkezdtünk új, kevésbé ismert helyszíneket felkutatni. 

  • Püspökmajor-tanösvény - Szentendre

Mindannyian Budapesten éltünk már akkor is, amikor megalkottuk a Cliffchainst, ezért először a főváros közelében lévő túrahelyeket kerestünk. Így találtunk rá a szentendrei Püspökmajor-tanösvényre. Attól függetlenül, hogy Szentendre, szerencsére sokan inkább az esernyők alatti sétálást választják tanösvények helyett, így nem kell egy heringparty flashtől félni. A könnyű, 4 km-es túra 6 állomásból áll. A tanösvényen végigmenve megtudhatod, hogy ki az a Szentendrei Óriás és megnézheted a szentendrei rózsákat is.

  • Ámos-hegyi kilátó - Eplény

Kicsit eltávolodva Budapest vonzásköréből megannyi szép helyre tudunk bukkani, ilyen például Eplény. Ez a kirándulóhely valószínüleg azért eldugott a nagyközönség elől, mert sokan csak akkor látogatnak el ide, ha lehullott a hó. 8 méteres, Ámos-hegyi kilátóból nem csak a közelben lévő kilátókat tudjuk megcsodálni, de tiszta időben egészen a Balatonig is el lehet látni. Viszont a környék nem csak túrázásra kiváló, hiszen sütögetésre és piknikezésre is lehetőség van.

  • Acsaújlaki-kastély - Acsa

Ha szeretnéd megcsodálni a Magyar Versailles-ként emlegetett épületet, akkor látogass el az Acsaújlaki-kastélyhoz. Az épület késő reneszánsz stílusban épült és érdekessége, hogy itt nyílt meg az egyik első kastélyszálló Magyarországon, amit mind a mai napig vendégként is meg lehet csodálni. A folyamatosan induló tárlatvezetés után érdemes egyet sétálni a kastély 6 hektáros, romantikus parkjában.

Még tudnánk folytatni a listát megannyi eldugott kirándulóhellyel, de a mi szívünkhöz ez a három nőt leginkább. Azonban weboldalunkon folyamatosan hozzuk nektek az új ötleteket, hogy mit érdemes még itthon felfedezni. Ha elfáradnál a nagy kirándulásban, akkor hallgasd meg a Spotify-on létrehozott “Túra pihenő” lejátszási listánkat, mert még inkább belekerülsz a flow élménybe.

SZEREZD BE A SAJÁT NYAKLÁNCOD: LINK