BLACK FRIDAY: MINDEN TERMÉKRE -50%

Egy kis dombra lecsücsülünk - TOP 4 kirándulóhelyünk a budai oldalon

Kirándulóhelyek Budapest környékén


TOP 4 kirándulóhelyünk a budai oldalon

Amikor megszületett a Cliffchains ötlete éppen a Dolomitokon túráztunk és miközben az olasz hegységet csodáltuk, szerettünk volna egy olyan értéket alkotni, ami az akkor tapasztalt életérzést tudja becsempészni a mindennapokba. Azonban itthon is vannak olyan káprázatos helyek, amik miatt érdemes felvenni a túracipőt, hogy kiszakadj a mindennapok zajából. Ezért bemutatjuk kedvenc kirándulóhelyeinket Budapest környékén, amik még nem annyira felkapottak, így könnyen el tudsz akár egyedül, akár a barátaiddal vonulni.

 

Nyakas-kő

Legelőször a helyszín megnevezése fogott meg minket, amit a lebilincselő sziklaformációk jellegzetes alakja után kapta. Budapesttől 30-45 percre található autóval, Biatorbágy déli határában, a Tétényi-fennsík nyugati letörésénél található. Ha szeretnél egy bevállalósabb túrát, akkor a laposkő tetejére is ki tudsz mászni, de feljebb mászva pedig káprázatos panoráma tárul eléd, úgyhogy megéri a naplementét megnézni onnan.

 

 

Kis-Sváb-hegyi kőfejtő

Ha nem szeretnél nagyobb utazásba fogni, de már unod a Normafát, akkor a XII. kerületben található Kis-Sváb-hegyet látogasd meg. A Széll Kálmán tértől akár gyalog, akár busszal is fel tudsz jutni. Ez a kirándulóhely tökéletes választás, ha sütögetést terveztek a barátaiddal, viszont a kőfejtőnél van lehetőséged kipróbálni egy kicsit extrább dolgot is, mivel ott lehet gyakorolni a sziklamászást is.

 

 

Alsó-Jegenye-völgy

Ha egy könnyed, mesebeli kirándulást szeretnél a hétvégén, akkor mindenképpen látogass el Budapest és Solymár határán található Alsó-Jegenye-völgyhöz. Régen nem sokan hallottak erről a lélegzetelállító helyről, mostanában azonban egyre felkapottabb. Nem is meglepő, hiszen kevesebb mint 6 km túra után lehetőséged van megcsodálni a Budai-hegység legnagyobb vízesését. 

 

 

Sóskút

A Cliffchains egyik megálmodójának otthona Sóskút, ahol már több termékfotózás is zajlott, ezért is áll közel a szívünkhöz. Ráadásul megannyi kirándulóhely található itt, amit leginkább csak a helyiek vagy a Korda Filmparkhoz érkező rendezők tudnak. Pedig Kelenföldről 30 percre található tömegközlekedéssel. Így ha van egy szabad délutánod és szívesen sétálnál egyet a város zajából kiszakadva, akkor kirándulj végig a körtúrán, ami hol a Kálvária-domb, hol egy tó, hol pedig maga Sóskút község körül kanyarog, csodálatos fekete fenyőkkel tarkított dombokon és völgyeken keresztül.

 

 

Ebben az őszi időben mindenképpen menj ki a szabadba és kapcsolj ki egy pár órára, töltődj fel a természetben. Arra viszont figyelj, hogy amit odavittél szemetet, azt vidd is el magaddal. De ha igazán buzgó vagy és szeretnéd visszaadni a természetnek azt, amit kaptál tőle, akkor csináljatok a barátaitokkal egy kihívást, hogy a túrázás alatt ki tud több szemetet összeszedni. 

 

SZEREZD BE A SAJÁT NYAKLÁNCOD: LINK